Aktuális

Felújítva várja a szombathelyi gyerekeket a felsőcsatári üdülő

2015. június 4.

Mire véget ér az iskolaév, felújítva, kicsinosítva várja a szombathelyi iskolásokat a felsőcsatári gyermeküdülő. A megyeszékhely önkormányzata 3 millió forintot fordított soron kívül a legszükségesebb munkálatokra.

A Vas-hegy és a Pinka mente természetvédelmi terület. Az itt lévő felsőcsatári gyermeküdülőben minden nyáron szombathelyi általános iskolások táboroznak – írja az sztv.hu. Az épület azonban idénre sürgős felújításra szorult, elsősorban is az elektromos hálózatot kellett kicserélni, de egyéb korszerűsítések is halaszthatatlanná váltak. Javítani kellett a tetőzetet, nem lehetett tovább halasztani a festési, meszelési munkálatokat se. No meg az üdülő közvetlen környezetére is ráfért némi “csinosítás”. Ezért döntött úgy a szombathelyi közgyűlés, hogy az AGORA-Gyermekek Háza kezelésében lévő üdülőt sürgősséggel rendbe teszik, és a munkálatok mintegy 3 millió forintos költségét a nevelési-oktatási intézmények felújítási alapjából finanszírozzák.

WP_20150530_17_15_35_Pro

Lendvai Ferenc tanácsnok elmondta: az AGORA munkatársai az előző évekhez hasonlóan idén is óvodás, iskolás csoportokat, fogyatékkal élő gyermekeket, felnőtt művészi együtteseket várnak a felsőcsatári gyermeküdülőbe, amely immár komfortosabb környezettel várja a nyári táborok résztvevőit.

Hozzászólások

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!