Aktuális

Felhőszakadás – több hullámban érkeztek meg az ígért esőfelhők

2015. június 15.

Ahogy a meteorológusok jó előre jelezték, ma délután pontban három órakor dördült meg az ég Felsőcsatár felett, és pillanatokon belül hatalmas cseppekben esni kezdett az eső. Több hullámban érkezett meg a hidegfront felhőzete.

Bár az elején úgy tűnt, csendes esővel érkezik meg a hidegfront, de Ausztria felől egyre vastagabb felhők jelentek meg ma délután Felsőcsatár felett, és nem sokkal három óra után szinte leszakadt az ég. Villámlott, dörgött, félő volt, hogy – az idén immár harmadszor – nem ússzuk meg a jégesőt se, de szerencsére ez most elmaradt.

WP_20150615_17_00_40_Pro

A vihar azonban több hullámban érkezett, két óra leforgása alatt legalább háromszor zúdult felhőszakadás a falura és a környékére. Ahogy többször rázendített, pillanatokkal később már hömpölygött is lefelé a víz a magasabb területekről, a temetői utcában alig lehetett közlekedni. Több tíz milliméternyi csapadék esett le, ami a földeknek ugyan jót tett, de jobban örültünk volna, ha szelídebb változatban érkezik. Bár Medárdkor nem esett, a népi hiedelemre rácáfolva többen azt jósolják, hogy csapadékos lesz a június és a július is.

Hozzászólások

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!