Aktuális

Kié a legvirágosabb, legszebb kert, terasz és ablak Felsőcsatáron?

2015. június 26.

Keressük a legvirágosabb, legszebb felsőcsatári kertet, teraszt és ablakot. Július végéig lehet jelentkezni a felhívásra, azt követően fotót készítünk a benevezett helyszínekről, és itt, a weblapon lehet majd szavazni a fényképekre.

Tavaszi virágvásárt tartott Felsőcsatáron április 18-án a helyi önkormányzat, illetve az Integrált Közösségi és Szolgáltató Tér (kultúrház) azzal a céllal, hogy minden helybeli lakos könnyen hozzájuthasson az egynyári virágokhoz, a balkonnövényekhez és a különféle évelőkhöz. Az érdeklődés nem volt túl nagy, zömmel osztrákok és a hegyen lakó, nem felsőcsatári családok vásároltak a bőséges kínálatból. Talán nem jutott el mindenkihez a virágvásár híre? Pedig szórólapoztunk és plakátoztunk is erre az alkalomra. Így aztán nem meglepő, hogy a virágosítási versenyre is mindössze hat család jelentkezett – nevük egyelőre maradjon titokban, hiszen az akció még nyílt. Egészen július végéig várjuk a jelentkezéseket az info@felsocsatar.hu címre.

Azután járjuk végig a falut, fényképezünk, majd jöhet a szavazás a weblapon elhelyezett fotókra. Sokan talán úgy vélik, májusban vagy júniusban kellett volna fotózni, hiszen olyankor nyílik a legtöbb virág. Ez így is van, de a virágosítási akció célja éppen az, hogy egész nyáron viruljanak a házak, a kertek, hogy a nagy melegben, csapadékhiány idején is a legvirágosabb arcát tudja mutatni a település.

Várjuk tehát a további jelentkezéseket, aztán megyünk fotózni. Szeptemberben pedig átadjuk az oklevelet a legszebb kert, terasz és ablak tulajdonosának.

Hozzászólások

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!