Aktuális

“Titkos” film a Vas-hegyi borról – Felsőcsatár is feltűnik benne

2015. július 14.

Vas County (Hungary): Secret Wine – A Journey – ezzel a címmel látható egy négy perces film az egyik videómegosztó portálon. A felvételeken több helyen feltűnik Felsőcsatár is.

Horvátországban, Ausztriában, Németországban, Hollandiában, Szlovéniában és Magyarországon forgatott annak a filmnek a stábja, amely a nevezett országok kevéssé ismert borvidékeire, bortermelő területeire igyekszik felhívni a nemzetközi közönség figyelmét. Ebből következően a címben szereplő angol kifejezésnek magyarul nem is annyira a titkos, hanem inkább a rejtett jelző a megfelelője. Szóval a rejtett, a kevéssé ismert borvidékek közül hazánkból a Kőszegi hegyet és a Vas-hegyet mutatják be a film alkotói, Vaskeresztes és Kőszeg felirata látszik a videón. Pedig ott lehetne Felsőcsatáré is.

Bizonyságul a film:

Végignézve a filmet ugyanis legalább két helyen felsőcsatári képek jelennek meg benne. A templom előtti gólyafészek bizonyosan felsőcsatári, és 3 perc 8 másodperc “környékén” a fiatalember egyértelműen Felsőcsatáron tekeri a biciklijét.

Íme:

filmjo

A jó négy perces túra a “Vas-hegy ” szőlőültetvényeit igyekszik bemutatni, ebben Garger Imre borász és a Judit borozó tulajdonosa segít. A későbbiekben kőszegi felvételeket láthatunk.

A filmet eddig nyolcszáznál valamivel többen nézték meg. A megtekintések száma most nyilván emelkedik, bár igazán nagy kedvvel akkor néznénk a videót, ha a Felsőcsatár felirat is szerepelne rajta. Azért akinek tetszik, ajánlja megosztással az ismerősei figyelmébe is.

Hozzászólások

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!