Aktuális

Pomper Lászlóné, Erika receptje a Befőzések könyvében

2015. július 15.

Fokhagymás paradicsom receptjével a felsőcsatári Pomper Lászlóné, Erika is bekerült a Pannon Lapok Társasága (PLT) Befőzések könyvébe.

A megyei lap olvasóinak kedvenc receptjeiből jelentette meg Befőzések könyve című kötetét a PLT, ebben kapott helyet Erika fokhagymás paradicsoma is. A készítményről fotót is elhelyeztek a könyvben, sőt a címlapon is.

befozes2befozes3

Íme, a recept:

Hozzávalók: 1,5 kilogramm koktélparadicsom, 1 fej fokhagyma, a csokor metélőhagyma, 1 liter hideg víz, 7 dkg só, 2,5 dl 10 százalékos ecet, 25 dkg kristálycukor.

A paradicsomot megmossuk. A fokhagymát gerezdekre szedjük és összeaprítjuk. A metélőhagymát is összevágjuk. A kétféle hagyma felét az üveg aljára tesszük. Ezután a paradicsomot is rárétegezzük, majd a tetejére rakjuk a megmaradt fokhagymát és metélőhagymát. Az ecetes léhez a hideg vízbe öntjük a sót, az ecetet, a kristálycukrot, és felforraljuk, majd az üvegekbe öntjük. Lezárjuk az üvegeket, és 20 percig forró vízben lassan dunsztoljuk. 3 db 4 dl-es üveggel lesz belőle.

Itt a befőzések ideje, talán Erika savanyúságát is érdemes kipróbálni. Akinek ízlik, ossza meg másokkal is!

Hozzászólások

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!