Aktuális

Ki tud többet a kultúrpark japán díszalmafáiról?

2015. július 21.

Számos felsőcsatárinak okozott meglepetést a kultúrház előtti park mérete a juliálison megrendezett gulyásfőző verseny alkalmából. Kiderült, alig ismerik a helybeliek azt az igazán szép kis ligetet.

Volt némi aggodalom az emberekben a július 4-ei gulyásfőző verseny előtt, mert sokan azt gondolták, ilyen kis helyen, mint a kultúrház előtti park, nem fog elférni a hét csapat. Ezért is közöltünk akkor itt, a weboldalon olyan felvételeket, amelyek jól megmutatták, valójában mekkora is ez a remek liget. És tényleg. Sokan nem akartak hinni a szemüknek, milyen sok hely van a kultúrparkban, hogy az sokkal nagyobb, mint amilyennek gondolták.

díszalma1

És nyugodtan megkockáztathatjuk: akár tíz főzőcsapat is bőven elfért volna ebben az árnyas parkban, helyhiány miatt jövőre sem kell elutasítani senkit.

Maradjunk egy kicsit még a kultúrparknál – ha már így neveztük korábbi bejegyzéseinkben. Egyik oldalról ugyanis különlegesnek mondható hat díszfa határolja. Ezek leginkább a japán díszalmafákra hasonlítanak – lehet, hogy azok is. Harminc-harmincöt évesek lehetnek. Kora tavasszal csodálatosan virágoztak, most már jól látni rajtuk a termést.

díszalma

Örömmel vennénk, ha valaki megírná akár hozzászólásban, akár az info@felsocsatar.hu e-mail címre, hogy mikor és milyen megfontolásból ültették ezeket a díszfákat, s vajon miért csak a park egyik oldalára. Ha már itt vannak, vigyázzunk rájuk, mert szép díszei a településnek.

Hozzászólások

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!