Aktuális

Egyházközségi választás: végleges a jelöltek névsora, 18-án szavazás

2015. október 8.

Tanácsadó testületet – régi nevén képviselő-testületet -választ a felsőcsatári egyházközség. A szavazás október 18-án, vasárnap lesz. Már végleges a jelöltek névsora – tájékoztatott Várhelyi Tamás plébános.

A testületi tagok megválasztásának előkészületeiről korábbi bejegyzésünkben már beszámoltunk. A legfrissebb hír, hogy a választás a szavazás fázisába jutott, miután véglegessé vált a jelöltek névsora.

A választás október 18-án, vasárnap lesz. Reggel negyed 9-től fogják szétosztani a szavazólapokat a megbízott egyházközségi képviselő-testületi tagok azoknak, akik érkeznek a templomba. A szavazás helyszíne ugyanis a templom lesz. Három helyen lesz kialakítva olyan rész, ahol diszkréten tudnak szavazni azok, akik szeretnének. A szavazás önkéntes, tehát nem kötelező.

A szavazásban részt vehet minden, 18. életévét betöltött felsőcsatári katolikus lakos/hívő, aki aznap elmegy a templomba. A szentmise előtt negyed 9 és háromnegyed 9 között lehet szavazni, és a szentmisét követően körülbelül 10 óráig, illetve az utolsó lap kitöltéséig/bedobásáig. Szavazólapot csak a szentmise előtt osztanak, így érdemes pontosan érkezni. A szavazólapokon rajta lesz a jelöltek neve, akik közül maximum tízet lehet beikszelni, megjelölni. Amelyik szavazólapon több név lesz megjelölve, mint tíz, az érvénytelen. Kevesebbet lehet, de többet nem.

Az idősektől vagy a látással küszködöktől azt kérik, hogy aznap az olvasószemüvegüket mindenképpen vigyék magukkal. Tollakat a helyszínen adnak. A kitöltött szavazatokat az oltárnál elhelyezett uránba kell bedobni. A szavazás végeztével az urnát lezárják, majd megindul a szavazatok megszámlálása. Az eredményt a templomban a következő vasárnapon teszik közzé.

A jelöltek névsora a korábban közöltekhez képest részben módosult, az alábbi lista az érvényes:

Bedő Lajos

Biróczki Elemér

Cseri Tivadar (idősebb)

Dr. Grastyán Katalin

Dr. Sámson Ferenc

Feigl Konrád

Feigl Konrádné (özv.)

Glavanits Tihamér

Hérics Péter

Horváth Antal

Hölczl György

Konczér Lászlóné

Németh Péter

Patakiné Wágner Beatrix

Pezenhoffer Antalné

Pulczer Erik

Takács Gyula

Tieber János

Váradi István

Vidékiné Tóth Tünde

Hozzászólások

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!