Aktuális

További egyeztetések szükségesek a szennyvízbűz megszüntetéséhez

2015. október 14.

Több, folyamatban lévő ügyet tárgyalt keddi ülésén a felsőcsatári képviselő-testület. A többi között szó volt a belterületi önkormányzati utak felújításáról, a szennyvízbűz megszüntetéséről, közvilágítási lámpák cseréjéről.

Szükségessé vált a Szombathelyi Többcélú Kistérségi Társulás társulási megállapodásának, illetve a szervezeti és működési szabályzatnak a módosítása, miután november 1-jétől már nem a mentőszolgálat, hanem a kistérségi társulás működteti a Szombathely városkörnyéki orvosi ügyeletet. A részletekről, egészen pontosan arról, hogy hol és milyen formában lehet majd igénybe venni az ügyeletet a jövő hónaptól, hamarosan részletesen tájékoztatják a lakosságot – mondta el Kratochvill Attila polgármester.

A falu első embere a testületi ülés további napirendi pontjairól is beszámolt. A belterületi önkormányzati utak javítása a korábban közölt ütemezés szerint a jövő héten megkezdődik. Az útépítők a Vadrózsa és a József Attila utcában kezdik a munkát. Egyelőre egyik helyen sem kell korlátozni a forgalmat. Ha – az időjárás függvényében – kiderül, mely napokon lesz a József Attila utca aszfaltozása, amikoris nem lehet majd közlekedni az utcában, részletes tájékoztatást küld az önkormányzat a lakóknak. Intézkednek továbbá arról is, hogy hol áll majd meg az autóbusz az iskola közelében, ha az útépítők azon a szakaszon dolgoznak. A munkálatok műszaki ellenőri feladataival a testület Kovács Jenőt bízta meg.

jenőTovábbra is készül az önkormányzat a Területi Operatív Program pályázatára, ami várhatóan két hét múlva jelenik meg. Ennek a keretében lesz lehetőség komolyabb út- és árokrekonstrukciós munkákra az Arany János utcában, mielőtt tavasszal ott is aszfaltoznának.

A képviselő-testület döntése értelmében két elektromos hősugárzót vásárolt az önkormányzat a helyi iskola részére – ezeket a kis iskola mellékhelyiségeiben szerelik fel, hogy ott se fázzanak a gyerekek.

Az önkormányzat számos módon igyekszik felhívni az érintettek figyelmét a Bursa felsőoktatási ösztöndíjpályázatra, amihez a felsőcsatári helyhatóság is csatlakozott. Mintegy tíz helybeli, a felsőoktatásban tanuló diák számára nyílhat lehetőség ösztöndíj elnyerésére, aminek a lényege, hogy amennyi pénzt az önkormányzat juttat, azt az állam megkétszerezi. A lehetőségre a szóba jöhető főiskolai és egyetemi hallgatók figyelmét szórólapon is fel fogják hívni.

A szennyvízbűz probléma megoldása még további tárgyalásokat igényel a Vasivíz Zrt. vezérigazgatójával – tájékoztatott Kratochvill Attila, miután a nardai képviselő-testület úgy döntött, nem bocsájtja rendelkezésre erre a célra a vízdíjból származó tartalékkeretet.

Lesz önkormányzati újságja Felsőcsatárnak, miután az önkormányzat erre vonatkozó korábbi döntését követően megalakult a szerkesztő-bizottság, és hozzáláttak az előkészületekhez. A Rozmaring nevű lap első száma várhatóan október végén jelenik meg.

Az ülésen szó volt közvilágítási lámpák cseréjéről is.

 

Hozzászólások

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!