Aktuális

Tökfaragás, ijesztő rajzok, tánc – iskolások halloween partija

2015. november 3.

Halloween partit tartottak az általános iskolások hétfőn délután a felsőcsatári kultúrházban. Tökfaragás, rajzolás, tánc és zene – röviden így foglalható össze a csaknem két órás program, amit nagyon élveztek a gyerekek.

Az őszi szünet miatt kissé megkésve, de annál nagyobb lelkesedéssel tartották meg a halloween partit hétfőn délután a felsőcsatári iskolások. Tökökkel, rajz- és festőkellékekkel, vásznakkal, néhányan jelmezekkel felszerelkezve érkeztek a kultúrház nagytermébe, ahol csakhamar remek hangulatban fogtak hozzá a töklámpások és a különféle ijesztő ábrázolások elkészítéséhez.

hallo5Ha már halloween – jöjjön egy kis szómagyarázat:

A halloween ősi kelta hagyományokból kialakult ünnep, amit elsősorban az angolszász országokban tartanak meg október 31-e éjszakáján, és mára már az egész világon elterjedt. A kifejezés a Mindenszentek keresztény ünnep előtti éjszakát jelöli, jelképe pedig a töklámpás.

Az iskolásoknak a parti közepette meglepetésben is volt részük – az egyik diáktársuk szombathelyi tánccsoportjának tagjai tartottak egy rövid, ámde annál szórakoztatóbb bemutatót.

hallo10A fotók megtekinthetők a galériában, itt.

Hozzászólások

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!