Aktuális

A megyei önkormányzatnál egyeztetett a polgármester az Arany J. utca ügyében

2015. november 19.

December 13-án, vasárnap délután 3 órakor tartja az önkormányzat Felsőcsatáron a szépkorúak napját – erről is döntött legutóbbi ülésén a képviselő-testület. Megtárgyalták az adóbevételek alakulását is.

Tíz napirendi pontot tárgyalt kedd esti ülésén a felsőcsatári képviselő-testület. A döntésekről Kratochvill Attila polgármester tájékoztatott.

A műszaki ellenőr mindent rendben talált a belterületi utak idén őszre tervezett és megvalósult felújításával kapcsolatban – közölte a polgármester. A József Attila és a Vadrózsa utcában teljesen befejezték a munkát az útépítők, míg a Petőfi utca iskola előtti szakaszán tavaszra marad a végleges aszfaltszőnyeg leterítése. A munkások várhatóan márciusban térnek vissza a faluba, hogy további útszakaszokat is rendbe tegyenek.

A szociális és gyermekjóléti szolgáltatást jövőre is a szombathelyi Pálos Károly Szociális Szolgáltató Központ és Gyermekjóléti Szolgálat szakemberei végzik a településen.

Tájékozódtak a képviselők a helyi adók befizetéséről is. Kiderült, a tervezettnél több mint egymillió forinttal magasabb összeg, összesen mintegy 9 millió forint folyt be az önkormányzat kasszájába. Ez a többlet nem az előző önkormányzat által bevezetett építményadóból származik, hanem annak köszönhető, hogy az adókkal foglalkozó toronyi ügyintéző munkája révén jelentős összeget sikerült behajtani a korábban be nem fizetett adókból. Elmaradás már alig van, legföljebb olyan súlyadó, ami a gépjármű-tulajdonos ismeretlen helyre történt elköltözése miatt behajthatatlan.

Egyeztetést folytatott a polgármester a megyei önkormányzat illetékeseivel az úgynevezett TOP-pályázat ügyében. Ennek keretében kívánja megvalósítani az önkormányzat az Arany János utcai csapadékvíz-elvezetést. Kratochvill Attila ígéretesnek nevezte a megbeszélésen elhangzottakat. Nem sikerült viszont előbbre lépni a szennyvízhálózat felújításának ügyében, miután nehezen tudnak megegyezni a költségekről Narda önkormányzatával.

A VASIVÍZ Zrt. átvette a szőlőhegyi vízvezeték rendszernek a nyomásfokozó házig terjedő szakaszát, valamint magát a nyomásfokozót is, így ezentúl ehhez a szolgáltatóhoz kell bejelenteni, ha a hegyen vízhiány tapasztalható. A csőtöréseket viszont a helyhatóságnak, ugyanis a hálózat továbbra is az önkormányzat felügyelete alá tartozik.

December 13-án délután 3 órakor tartja az önkormányzat a szépkorúak napját, amire külön meghívó is készül. A programban várhatóan fellép a Weöres Sándor Színház színésze, Szabó Tibor, valamint Peltzer Géza zenész.

Az egyebekben szó volt a temetői sír- és keresztrongálásról is, az önkormányzat feljelentést tett, a rendőrség nyomoz.

Hozzászólások

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!