Aktuális

Mikulás-ajándékot kapott minden óvodás és alsó tagozatos iskolás

2015. december 4.

Minden felsőcsatári óvodást és alsó tagozatos iskolást megajándékozott pénteken a Mikulás, virgácsot senkinek se osztott, amin nem is lehet csodálkozni, hiszen olyan szeretettel várták és fogadták a gyerekek, hogy azt csak ajándékkal lehetett viszonozni.

A felsőcsatári kultúrházba jelezte érkezését pénteken délben a Mikulás, ezért ott gyülekeztek az óvodások és az iskola alsó tagozatos diákjai. Ám a nagyszakállú valahogy eltévedt, telefonon jelezte, hogy a megadott időpontban még az osztrák hegyekben húzták a szánját a rénszarvasok, ezért valamelyest késni fog. A gyerekek emiatt egyáltalán nem türelmetlenkedtek, sok-sok Mikulás-csalogató énekkel és mondókával múlatták az időt.

m2Közben szerencsére érkezett valaki más, Kisteleki Zoltán előadóművész, aki Micimackó méhes kalandját és Füles születésnapi köszöntését mutatta be, játszotta el a színpadon a kiválasztott gyerekszereplők közreműködésével. Így aztán gyorsan telt az idő, s végre megérkezett a Mikulás is – két krampusz kíséretében. És a vállán egy óriási zsákot cipelt tele ajándékokkal.

m6Közben a legkisebbek visszatértek az óvodába, mert oda is jelezte érkezését a Mikulás.

A kultúrházban pedig előbb az elsősök, aztán sorban a másodikosok, a harmadikosok és a negyedikesek is külön “műsorszámmal” – két osztály tanulói horvát, illetve német nyelven – kedveskedtek a messziről érkezett vendégnek. Volt, aki furulyajátékkal, egy másik kislány pedig hegedűszóval ragadtatta tapsra a Mikulást, aki aztán kinyitotta a hatalmas zsákját, amiből minden gyerek kapott ajándékot.

m22S bár itt nálunk nem suhanhatott havon a Mikulás szánja, a rénszarvasok tovarepítették más óvodásokhoz és iskolásokhoz, hiszen mindenhol várták az érkezését. Nem hiába.

A Mikulás-ünnepről készült képgalériánkat megtekintheti itt. Akinek tetszik, ne feledkezzen el a megosztásról.

Hozzászólások

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!