Aktuális

Kratochvill Attila polgármester karácsonyi és újévi köszöntője

2015. december 24.

A karácsony biztató fénye mellett szorítsuk meg egymás kezét, mosolyogva biztassuk egymást. Vigyázzuk családunk és saját egészségünkre, mert ha van egészség, az ember csodákra képes! – írja a többi között karácsonyi, újévi köszöntőjében Kratochvill Attila, Felsőcsatár polgármestere.

Kedves Felsőcsatáriak!
Egy őrült, rohanó világban élünk. Mindenki fut a munka után, próbál minél jobb körülményeket teremteni magának és családjának.
Minél nehezebbek az egyént terhelő gazdasági körülmények, annál nagyobb szüksége van a közösségre és ezen keresztül a sikerélményekre. Ennek fő felelőse a család, de minél több kisközösség, egyesület, civil szervezet alakul és működik, annál nagyobb esély nyílik a túlélésre. Ezeknek a kisközösségeknek az összessége alkotja, alkothatja azt a nagy közösséget, amit mi úgy hívunk: a mi falunk! Ebből egyszerűen következik: ha vannak közösségek, akkor életképes egy település, akkor él a falu. Ha nincs, akkor az csak egy lakóhely, ahová este megérkezünk, majd alszunk, és reggel megyünk a dolgunk után. Erre próbáltam a szépkorúak délutánján is felhívni a figyelmet. Buzdítottam az idősebb korosztályba tartozókat, hogy szervezzük meg annak a lehetőségét, hogyan tudnánk egy esetleges klub megalakításával közösséggé szervezni a magányosan élőket és mindazokat, akik vevők lennének arra, hogy egy olyan közösséghez tartozzanak, ahol jól érzik magukat, hasznosan tölthetik az idejüket. Az önkormányzat ehhez minden segítséget megad.
Tisztelt Lakótársaink!
Melegség tölti el a szívünket karácsony közeledtével, egy-egy pillanatra megállunk a rohanó világban, és számvetést készítünk az elmúlt évről. Felidézzük a legszebb pillanatokat, és minden szépséget, jóságot elraktározunk a lelkünkbe, hogy ebből meríthessünk erőt az elkövetkező új év napjaira is. Az ünnep hangulatában a másik emberre figyelünk és arra gondolunk, hogy mit nyújthatnánk szeretteinknek, azoknak, akik fontosak számunkra. Ez a mi legemberibb értékünk. Nem drága ajándékok jelentik szeretetünket, hanem hogy önmagunkból mit adhatunk. Az az ember, aki nem csak saját magáért él, aki igazi harmóniát tud teremteni belső világában, saját lelkében és a maga környezetében, mindenekelőtt a családjában, ami talán kisugározhat a barátok, a munkatársak felé is. Ahol harmónia, béke, szeretet van, ott meghitt, bensőséges kapcsolatokra épülő családot lehet teremteni, amely érzelmi-lelki közösséget, élményt nyújt. Úgy érzem, csak így tudjuk az otthon melegét valósággá, megélhetővé tenni, ami végigkíséri egész életünket és mindig megadja számunkra a megújulás lehetőségét.
A karácsony biztató fénye mellett szorítsuk meg egymás kezét, mosolyogva biztassuk egymást. Vigyázzuk családunk és saját egészségünkre, mert ha van egészség, az ember csodákra képes! Őrizzünk meg ebből az ünnepi pillanatból morzsákat az eljövendő év hétköznapjaira azért, hogy azokból is kicsit ünnepit, kicsit méltóságteljest, a hétköznapitól eltérőt varázsoljunk!
E gondolatok jegyében, egy mögöttünk hagyott nehéz év végén kívánok a képviselő-testület nevében falunk minden lakosának békés, áldott karácsonyi ünnepeket és eredményekben gazdag újesztendőt!
Kratochvill Attila
polgármester

Hozzászólások

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!