Aktuális

Rendkívüli tanítási szünet az iskolában az ónos eső miatt

2016. január 25.

Rendkívüli tanítási szünetet rendeltek el mára a felsőcsatári általános iskolában a hajnali, reggeli órákban leesett ónos eső miatt. Nem csak Felsőcsatáron, hanem a környező településeken is voltak kora reggel elakadt, mozgásképtelen autóbuszok és más járművek.

A hat óra után érkezett ónos eső szinte teljesen lehetetlenné tette a közlekedést Felsőcsatáron és néhány környező településen. Információink szerint két kora reggeli busz Pornóapátinál akadt el, egy pedig Felsőcsatáron volt képtelen tovább közlekedni a lefagyott úton. A Volántól kapott tájékoztatás szerint Szombathelyről eddig nem indítanak el újabb járatokat, amíg az elakadt járművek vissza nem térnek a megyeszékhelyre. Emiatt döntött úgy a felsőcsatári általános iskola vezetősége, hogy hétfőre rendkívüli tanítási szünetet rendelnek el, hiszen bizonytalan volt, hogy a gyerekek mikor tudnak megérkezni az iskolába.

A lehetőségekhez képest minden diákot tájékoztattak a döntésről, pontosabban arról, hogy el se induljanak iskolába. A közúti forgalom csak a reggeli órákban tudott újra elindulni, hét és nyolc óra között már közlekedett néhány jármű, de csak a délelőtti órákban normalizálódott valamelyest a helyzet.

Érdekesség, hogy Narda felől megközelíthető volt Felsőcsatár a legnehezebb időszakban is, viszont Pornóapáti irányából egyáltalán nem tudtak közlekedni a járművek mindaddig, amíg megérkeztek a sószórók, illetve esőbe váltott a hajnali, reggeli ónos eső.

Hozzászólások

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!