Aktuális

Hegyi pincejárással folytatódott hétfőn a rendezvénysorozat

2016. február 8.

Kedvezett az időjárás a húshagyókedd előtti hétfőn szokásos hegyi pincejáráshoz, a rozmaringolás elmaradhatatlan részét jelentő programhoz. A lányok és a fiúk sorra látogatták az érkezésükre – és a tavaszias időre tekintettel – megnyílt pincéket.

Tucatnyi fiatal vett részt a hegyi pincelátogatáson. Mindenhol szívesen és szívélyes vendéglátással fogadták a csoportot, amelynek tagjai egymással összekapaszkodva, nótázva, időnként tánclépésekkel haladtak pincéről pincére.

hegyi1A hangulatot – a jóféle borok mellett – a horvátlövői zenészek – Simon Attila, Kékesi Árpád és Jánny Dominik – horvát és magyar dalok kíséretével fokozták.

hegyi2Hátra van még  a programsorozat fő attrakciója, a keddi rozmaringszedés. A fiúk délelőtt 10 órakor találkoznak az italboltnál. Ekkor sem marad el a szokásos nótázás, majd sorra meglátogatják azt az öt házat, ahol eladósorban lévő lányok laknak. Közben útba ejtik a Pezi Fogadót, a végállomás pedig az italbolt lesz, ahol este 7 órától megtartják a hagyományos rozmaringbált. Zenél: Tímár János.

hegyi3

Hozzászólások

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!