Aktuális

Ne hiányozzon az adóátutalásoknál a személyre szóló azonosító!

2016. április 8.

Adminisztrációs nehézségeket okoz a Toronyi Közös Önkormányzati Hivatalban, hogy a felsőcsatári adózók egy része a helyi adók online átutalással történő befizetésénél elfeledkezett a személyre szóló azonosító feltüntetéséről.

Jellemzően kétféle módon fizetik be a helyi adójukat a felsőcsatári adózók: egyrészt a kiküldött sárga csekken adják fel az összeget a postán, másrészt online banki átutalással, ami természetesen ugyanolyan elfogadott kiegyenlítési mód, mint az előző, a hagyományosnak mondott sárga csekkes befizetés.

A gondot az okozza az internetes bankolásnál, ha az adózó nem csupán a saját adóját, hanem családtagja vagy más személy befizetését is ily módon intézi, viszont elfeledkezik arról, hogy a kiküldött sárga csekken a közlemény rovatban szereplő azonosítót is ráírja az átutalásra. Így fordulhat elő az a nehezen tisztázható helyzet, hogy ugyanazon személynév mögött több átutalás is szerepel, ugyanakkor a más nevében átutalt pénzről nem lehet egyértelműen megállapítani, hogy az kinek az adóját tartalmazza.

Az önkormányzati hivatal ezért arra kéri a felsőcsatári adózókat, hogy amennyiben online banki átutalással fizetnek, a közlemény rovatban feltétlenül szerepeltessék az azonosításra kiküldött adatokat: az adózó neve (akiknek az adóját kiegyenlíti), illetve az azonosítója. Azok pedig, akik a korábbi átutalásoknál ezt elmulasztották, és ezt vissza tudják keresni, illetve határozottan emlékeznek az azonosító elhagyására, a toronyi hivatalban jelezzék az ügyintézőknek, hogy a saját nevükön ki(k)nek az adóját fizették be banki átutalással. Megértésüket és együttműködésüket köszönik a hivatal dolgozói.

Hozzászólások

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!