Aktuális

Elindítottuk Felsőcsatáron A legszebb konyhakertek országos akciót

2016. május 12.

Hivatalosan is elindítottuk Felsőcsatáron A legszebb konyhakertek elnevezésű országos akciót. Május végéig várjuk az érdeklődő kertművelők jelentkezését a kultúrházban, az eredményhirdetés pedig várhatóan augusztusban lesz.

Ahogy azt egy korábbi bejegyzésünkben már megírtuk, Felsőcsatár is csatlakozott egy országos akcióhoz, miután az IKSZT (kultúrház) közreműködésével beneveztünk A legszebb konyhakertek “versenybe”, amelynek a honlapja itt érhető el.

A mára mozgalommá terebélyesedett akció évekkel ezelőtt Karcagról indult el a város alpolgármestere, Kovács Szilvia kezdeményezésére. A program célja, hogy a kertészkedők között meghirdetett verseny hatására minél többen alakítsanak ki, műveljenek konyhakertet, és az a tudás, amely az évszázadok során összegyűlt, tovább örökíthető lehessen a fiatal generáció számra.

Tavaly „A legszebb konyhakertek” – Magyarország legszebb konyhakertjei programban 19 megyéből és határon túlról, összesen 234 településről csaknem 8 ezer kertművelő munkáját értékelték, és 54 országos díjat adtak át.

Az idei versenyre hét kategóriában lehet jelentkezni:

erkélyen (balkonon) kialakított konyhakert

– 50 négyzetméter alatti mini konyhakert

– 50 négyzetméter feletti normál konyhakert

zártkert 1. – zöldséges

zártkert 2. – gyümölcsös

zártkert 3. – vegyes

közösségi – csoportok (óvodák, iskolák, szervezetek, baráti közösségek) által művelt kertek

Jelentkezési lap kérhető és leadható a kultúrházban. A jelentkezés határideje május 31-e. A benevezett kerteket a nyár során – előzetes időpont egyeztetéssel – két alkalommal tekintjük meg és értékeljük, az eredményhirdetés augusztusban lesz. A benevezett kertek megjelennek az akció honlapján is, az értékeléssel pedig részt vesznek az országos megmérettetésben.

Várjuk a jelentkezéseket!

További részletek itt olvashatók:

felsocsatar meghirdetes-page-001

felsocsatar meghirdetes-page-002

 

Hozzászólások

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!