Aktuális

Május 21-én, szombaton lesz a horvát nap Felsőcsatáron

2016. május 13.

Az idén is megrendezi Felsőcsatáron a horvát napot a helyi nemzetiségi önkormányzat, mégpedig május 21-én, jövő szombaton. Budaševóból és Kimléről várnak vendégeket, fellépőket a kultúrházban délután négy órakor kezdődő műsorra.

A hagyományos horvát nyelvű szentmisével veszi kezdetét délután 3 órakor a május 21-ei horvát nap a helyi római katolikus templomban Felsőcsatáron. A Horvát Nemzetiségi Önkormányzat rendezvényére a horvátországi Budaševóból, valamint a Győr-Moson-Sopron megyei Kimléről érkeznek vendégek, fellépők. Mindkét településsel, illetve az ottani hagyományőrző csoportokkal régóta élő kapcsolata van a felsőcsatári horvátoknak, a látogatások és a fellépéseik kölcsönösek és rendszeresek.

Az ünnepi műsor délután négy órakor kezdődik a kultúrházban. A köszöntők után a horvátországi vendégek kórusa (képünkön), zenekara és táncegyüttese mutatja be a produkcióját, majd a kimleiek következnek. Fellép a helyi Rozmaring énekkar, műsort ad a felsőcsatári HKD Četarci Tánccsoport, utóbbi a helyi általános iskola diákjaival közösen szerepel a színpadon.

Este 6 órakor lesz a vacsora, 9-kor kezdődik a bál. Zenél a a Pinka Band és a Panche-rock.

Mindenkit szeretettel várnak a horvát napra.

Hozzászólások

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!