Aktuális

Szeptember 9-éig lehet kérni az iskolakezdési támogatást

2016. augusztus 23.

A szülők iskolakezdési terheinek enyhítése érdekében beiskolázási támogatással segít a felsőcsatári önkormányzat. A kérelmet szeptember 9-éig lehet beadni a helyi önkormányzati hivatalban, a megítélt támogatási összeget szeptemberben kifizetik.

A szociális ellátásokról szóló hatályos helyi rendelet értelmében a községben lakóhellyel rendelkező, Magyarországon tanulmányokat folytató, általános, közép-, illetve felsőfokú oktatási intézmény nappali tagozatán tanulók részesülhetnek a támogatásban, aminek az összege 8 ezer forint.

Az iskolakezdési támogatást kérelem alapján lehet igényelni, és egy havi nettó jövedelem igazolása esetén adható. Az egy főre jutó nettó jövedelem határa az önkormányzati rendelet alapján családos esetén a nyugdíjminimum 400 százaléka, azaz 114 ezer forint, a gyermekét egyedül nevelő szülő esetén pedig a nyugdíjminimum 500 százaléka, azaz 142 ezer 500 forint.

A jogosultság vizsgálatához kérelemnyomtatványra van szükség, ami itt tölthető le, továbbá beszerezhető a Toronyi Közös Önkormányzati Hivatalban. Az elbíráláshoz szükség van még az általános iskolai tanulók és a középiskolások iskolalátogatási igazolására a 2016/2017-es tanévről, kivéve azokat a tanulókat, akik a felsőcsatári iskolába járnak. Igazolni szükséges a felsőoktatásban résztvevők tanulói jogviszonyát is. Becsatolandó a szülő jövedelemigazolása (munkáltatói igazolás hiányában a július havi bankszámla kivonat), illetve a nyugdíjról, a családi pótlékról, a gyermekgondozási támogatásokról szóló igazolás.

A kérelem benyújtásának határideje: 2016. szeptember 9-e. A megítélt iskolakezdési támogatás szeptember 19-étől 23-áig a helyi önkormányzati hivatal nyitva tartási idejében – reggel 8 és déli 12 óra között – vehető át a személyi igazolvány és a lakcímkártya bemutatásával.

Hozzászólások

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!