Aktuális

Várják a kérelmeket a szociális tűzifa támogatáshoz

2016. november 24.

Ötven köbméter tűzifát juttat a tél folyamán a rászoruló családoknak a felsőcsatári önkormányzat. November 30-áig lehet beadni a kérelmeket, háztartásonként egyszeri alkalommal legfeljebb öt köbméter tűzifa igényelhető.

Felsőcsatár Község Önkormányzata a Belügyminisztérium pályázatán 497.840,- forint vissza nem térítendő egyszeri támogatást nyert szociális célú tűzifa vásárlásához. A rendelkezésre álló mennyiség összesen 28 köbméter. A képviselő-testület döntése alapján további 22 köbméter tűzifa kerül megvásárlásra és kiosztásra.

Felsőcsatár Község Önkormányzata Képviselő-testületének rendelete alapján tűzifát igényelhet az a Felsőcsatár község közigazgatási területén állandó lakcímmel rendelkező személy, aki vagy akinek a háztartásában olyan személy él, aki időszakosan bekövetkezett vagy tartósan fennálló létfenntartási problémákkal küzd, feltéve, ha a kérelmező háztartásában az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg a nyugdíjminimum 400 %-át, ami jelenleg 114.000,- forint/fő, egyszemélyes háztartás esetén az 500 %-át, ami jelenleg 142.500,- forint/fő.

A kérelmek elbírálása során előnyt élveznek a

  1. foglalkoztatást helyettesítő támogatásban vagy egészségkárosodási és gyermekfelügyeleti támogatásban részesülők,
  2. időskorúak járadékában részesülők,
  3. települési lakhatási támogatásra jogosultak,
  4. települési gyógyszer-támogatásban részesülők,
  5. gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvényben szabályozott halmozottan hátrányos helyzetű gyermeket nevelők,
  6. rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülők,
  7. 65 év feletti nyugdíjasok,
  8. ápolási díjra jogosultak,
  9. közgyógyellátásra jogosultak,
  10. 2 vagy több gyermeket nevelők.

A támogatás mértéke háztartásonként legfeljebb 5 köbméter tűzifa, egyszeri alkalommal. Az önkormányzat a tűzifát a támogatott lakóhelye előtti közterületre szállítja.

A jogosultság vizsgálatához be kell nyújtani a kérelemnyomtatványt és a jövedelemigazolásokat (munkáltatói igazolás – hiányában augusztus havi bankszámla-kivonatot – nyugdíjról igazolás, családi pótlék, gyermekgondozási támogatások stb.).

A kérelmet a Toronyi Közös Önkormányzati Hivatalban (Rohonczi u. 6.) vagy a Felsőcsatári Önkormányzati Hivatalban (Felsőcsatár, Petőfi u. 74.) ügyfélfogadási időben – 8.00-12.00-ig, vagy elhelyezve a hivatal postaládájában – kell benyújtani a külön erre rendszeresített formanyomtatványon (a kérelmet személyesen a hivatalban, az ügyintézőtől lehet beszerezni).

Egy háztartásból csak egy személy nyújthat be támogatás iránti kérelmet.

A szociális tűzifa más részére el nem adható. Ennek tudomásul vételéről a támogatott személy a kérelem benyújtásakor köteles nyilatkozni.

A kérelmet 2016. november 30. napjáig lehet benyújtani.

A kérelemnyomtatvány letölthető itt:

kérelemnyomtatvány szociális tűzifa igénylésére

Hozzászólások

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!