Aktuális

Óriáskígyókkal fotózkodtak a gyerekek a felsőcsatári kultúrházban

2017. február 13.

Teknősökkel, óriás pókokkal, óriás siklóval és óriás kígyók néhány különleges változatával ismerkedhettek meg a gyerekek egészen közelről szombaton a felsőcsatári kultúrházban. A legbátrabbak az egyik kígyót a nyakukba is vehették és fotózkodhattak vele.

Nagy érdeklődés kísérte szombaton a felsőcsatári kultúrház klubjában megrendezett hüllőbemutatót, amire a helybelieken kívül a környékbeli falvakból és még Körmendről is érkeztek gyerekek – persze szülői kísérettel.

A különleges program során – rövid ismertetőt követően – előbb egyenként “felvonultatták” a hazánkban csak állatkertekben és néhány magángyűjtőnél fellelhető példányokat, köztük teknősöket, óriás pókokat, siklókat és óriás kígyókat, majd mindegyiket meg is érinthették és simogathatták a gyerekek. Akik láthatóan cseppet se tartottak a többségükben Dél-Amerikában őshonos hüllőktől, sőt: alig várták, hogy az egyiket a nyakukba is vehessék, míg anya vagy apa elkészíti a fotót, amit büszkén lehet majd mutogatni a rokonoknak és az ismerősöknek. Mert azért az mégis csak nagy bátorságra vall, ha óriáskígyót tart az ember a nyakában. Gyerekek esetében pedig ez még inkább elismerésre méltó teljesítmény.

Közben arcfestés és tombolasorsolás is színesítette a programot.

A hüllőbemutatóról készült képgalériát itt nézheti meg.

Hozzászólások

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!