Aktuális

Ének- és táncpróba, zsírégetés – élénk közösségi élet a kultúrházban

2017. február 17.

Élénk a közösségi élet a felsőcsatári kultúrházban, nem ritka az olyan este – mint a legutóbbi csütörtökön is – amikor minden helyiség foglalt. A kulturális csoportok a fellépéseikre készülnek, míg sok lány és asszony zsírégetésbe fogott.

Az iskola kisebbik épületének a felújítása miatt délelőttönként diákok népesítik be a felsőcsatári kultúrház helyiségeit. A klubban az elsősök, a könyvtárban pedig a másodikosok óráit tartják, míg a nagyterem a testnevelés órák helyszíne. A klubhelyiséget délutánonként a napközisek használják.

Estére aztán minden megváltozik, félrerakják az iskolások padjait, székeit, hogy a korábban megszokottak szerint megtarthassák a próbáikat a település kulturális csoportjai.

Miközben – mint a legutóbbi csütörtökön is – a táncosok a könyvtárteremben, az énekkar tagjai pedig a klubhelyiségben próbáltak, sok helybeli és környékbeli lány és asszony zsírégető gyakorlatokat végzett a nagyteremben. (Ezt egyébként nem csak csütörtökönként, hanem keddenként is megteszik nagy-nagy elszántsággal, lelkesedéssel és kitartással.) S hogy a ház folyosói része se legyen üres, a hírlapolvasóban többen a legfrissebb újságokat böngészték.

A meglévő és a házat rendszeresen használó csoportok mellett újabb is alakulóban van: kedd esténként kólótáncot tanulhatnak szervezett körülmények között, akiknek éppen ehhez van kedvük. Lehet csatlakozni.

Hozzászólások

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!