Aktuális

Három felsőcsatári a tűzoltó tanfolyamot sikeresen elvégzők között

2017. február 20.

A Felsőcsatári Önkéntes Tűzoltó Egyesület két leendő és egy tényleges tagja is sikeresen elvégezte azt a negyven órás tanfolyamot, ami feltétele az önkéntesek bevethetőségének. A tanfolyam vizsgával zárult az elmúlt hétvégén.

Január 13-án kezdődött és február 18-án fejeződött be az a negyven órás tűzoltó képzés, amit hétvégeken tartottak a Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon. A tanfolyam során az alapismereteket a hivatásos tűzoltóktól sajátíthatták el a bucsui, a kőszegszerdahelyi, a felsőcsatári és a vaskeresztesi önkéntes tűzoltó egyesület tagjai. A szombaton megtartott záróvizsgán minden önkéntes tűzoltó sikeres elméleti és gyakorlati vizsgát tett. Ezáltal tovább erősödött Szombathely környékének tűzvédelme tizenhét kiképzett önkéntes tűzoltó személyével, akik már a beavatkozásokon is teljes jogú tagként vehetnek részt – számolt be a katasztrófavédelem honlapja.

Biroczki Zoltán, a Felsőcsatári Önkéntes Tűzoltó Egyesület parancsnoka elmondta: a három felsőcsatári tanfolyamos, illetve sikeres vizsgázó közül ketten – Pulczer Gábor és Horváth Norbert – felvételre várnak a szervezetbe, míg Glavanits Tihamér már tényleges tagja a helyi egyesületnek. Velük együtt immár 18-ra emelkedik azon tagok száma, akik a bevethető felsőcsatári állományt alkotják.

Hozzászólások

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!