Aktuális

Közös siker volt a március 15-ei Tóth Béla emléktúra

2017. március 17.

 A Vasi Múzeumbarát Egylet Szombathelyi Természetjáró Szakosztályához csatlakozva a Pinkamenti Turisztikai, Kulturális és Sportegyesület tagjai is részt vettek a március 15-ére meghirdetett Tóth Béla emléktúrán.

Rendkívül jó, de reggel még csípős kiránduló időben gyülekeztek az emléktúra résztvevői a Pinka hídjánál. A helyi civil szervezet, a Pinkamenti Turisztikai, Kulturális és Sportegyesület tagjai kellemesen fűszerezett forralt borral várták a Múzeumbarát Egylet Szombathelyi Természetjáró Szakosztálya által szervezett túra résztvevőit.
A kölcsönös üdvözlések, a Tóth Béláról történő megemlékezés, a két szervezet vezetőinek (Rábai Péter és Lendvai Gábor) egyeztetése és a gyors ismerkedések után a 106 főre gyarapodott túrázók két csoportra oszlottak. A résztvevők kétharmada Süle Antal rutinos túravezető irányításával az Ausztrián keresztül vezető mintegy 18 kilométeres nagy túrát választotta, míg a többiek egy rövidebb, de nem sokkal könnyebb útvonal mellett döntöttek, őket Rábai Péter vezette.
Az útvonalon feljutottak a “körkilátónak” becézett magassági ponthoz, visszaútban pedig egy kellemes pincelátogatás után – ahová Móricz Lujzi néni invitálta a csoport résztvevőit – a hegyi kápolnát is megtekintették, amit Hérics Péter, a helyi egyházközség képviseletében közmegelégedésre mutatott be.
A nagy túra útvonalán a tavasz kezdetét leginkább a gyönyörű hóvirág mezők jelezték, de a fotósok örömére már az ibolya és a hunyor is megjelent. Az útvonal a határponton át a kőbánya és a települések – Burg és Eisenberg – érintésével, rövid pihenőkkel megszakítva, a résztvevők fizikai állóképességét feszegetve vezetett felfelé egészen az eisenbergi pincesorig.
A Weinblick kilátótól már “lejtmenetben” haladt a csoport a Pezi Fogadóig, ahol gyors kalóriapótlásra volt lehetőség. Felfrissülve az oxigéndús környezetben, kellemes élményekkel gazdagodva délután háromkor zárult az emléktúra.
Fodor László

Hozzászólások

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!