Aktuális

Újra lehet műanyag zsákokban gyűjteni a hulladékot, elszállítják

2017. április 12.

Ahogy az tavaly év végéig bevett szokás volt Felsőcsatáron, mostantól a kommunális hulladékelszállítási feladatokkal január 1-jétől megbízott Müllex Kft. is elszállítja a kuka mellé kihelyezett, műanyag zsákban gyűjtött szemetet.

Kratochvill Attila, a település polgármestere intézkedett az ügyben. Erre azért volt szükség, mert a Coop-boltban korábban beszerezhető, kifejezetten erre a célra rendszeresített műanyag zsákokat újabbakra kellett cserélni. Ezek időközben meg is érkeztek a polgármesteri hivatalba, ott lehet azokat személyesen átvenni hétköznap délelőttönként.

Ezzel a lehetőséggel a hegyen lakó, kukával nem rendelkező személyek is élhetnek, bár oda továbbra se megy fel a kukásautó. Nekik azt tanácsolja a polgármester, hogy ugyancsak vegyék át a zsákot a hivatalban, abba gyűjtsék a hulladékot, majd a megtelt zsákokat vigyék le a faluba vasárnap esténként vagy hétfőn kora reggel, de mindenképpen a hulladékgyűjtés megkezdése előtt, és helyezzék el valamelyik ismerősük kukája mellé. De választhatják azt a megoldást is, hogy az önkormányzat szemétgyűjtőjének közelébe teszik a hulladékkal teli zsákot. A lényeg, hogy a szemét elszállítása rendezett körülmények között történjen.

A számlázás negyedévente, utólag történik az átvett zsákok arányában.

Hozzászólások

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!