Aktuális

Indulhat Felsőcsatár valaha volt legnagyobb beruházása

2017. május 4.

Csaknem százmillió forintot nyert Felsőcsatár a Területi Operatív Program (TOP) keretében a két iskolaépület teljes energetikai korszerűsítésére. További mintegy 20 millió forint a KLIK költségvetéséből érkezett kapcsolódó munkálatokra.

Bejelentették a Megyeházán, mely vasi települések nyertek első körben a TOP pályázat keretében. Száznégy projekt összesen 11,6 milliárd forint támogatásban részesül, ami 65 települést érint. Köztük van Felsőcsatár is – közölte dr. Hende Csaba, a térség országgyűlési képviselője.

Felsőcsatár egészen pontosan 96 millió 734 ezer 996 forintot nyert az iskola energetikai felújítására – tájékoztatott Kratochvill Attila polgármester. Ez az összeg tartalmazza a kis iskola külső hőszigetelését, nyílászáróinak cseréjét, a födém szigetelését, új központi fűtés kiépítését, ami levegőkazánnal működtethető. Ehhez az áramot a tetőre helyezett napelemek szolgáltatják majd. A nagy iskolában is új központi fűtés lesz szintén levegőkazánnal, napelemmel. Ez egy nagyon modern technika, ami teljesen környezetbarát és gazdaságos. A pályázat 100 százalékos támogatottságú, így a fejlesztés a falunak nem kerül pénzébe – tette hozzá a polgármester.

Az intézmény a KLIK segítségével további 20 millió forintot kapott a kis iskola teljes belső korszerűsítésére, valamint a nagy iskola elektromos felújítására és nagy részének festésére is. A munkálatok egy részét a kis iskolában már el is végezték.

Mindez azt jelenti, hogy szeptembertől egy teljesen modern, korszerű intézményben tanulhatnak a gyerekek. Kratochvill Attila fontosnak tartotta megjegyezni, hogy ez a projekt Felsőcsatár valaha volt legnagyobb mértékű beruházása.

Hozzászólások

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!