Aktuális

A tizenharmadik helyen fejezte be a bajnokságot a Felsőcsatár

2017. június 12.

Az idény elején elmaradt tizenhatodik fordulót pótolták vasárnap a csapatok a megyei labdarúgó bajnokság másodosztályának Szombathelyi-csoportjában. A Felsőcsatár a Tanakajd vendégeként minimális vereséget szenvedett. Ezzel véget ért a bajnokság.

Kicsit erőteljesebb játékkal akár pontot is szerezhetett volna a Felsőcsatár.

Tanakajdi TC-Felsőcsatári KSK 2-1 (1-1)

Felsőcsatár: Kossuth – Gerencsér, Csoknyai, Szabó B. (Kiss G.), Cobzaru – Kiss M., Tóth A. Schmalzl, Tieber – Böhm, Horváth L. (Krancz)

A házigazdák kezdtek jobban, igyekeztek meglepni a vendégeket, ami sikerült is: a 11. percben megszerezte a vezetést a Tanakajd. Szerencsére a felsőcsatáriak hamar észbe kaptak, és Schmalzl (képünkön) révén még az első negyed óra vége előtt kiegyenlítettek. Ezután inkább a középpályán tartották a labdát a csapatok, egyik gárdának se sikerült felülkerekednie a másikon.

Hasonló szellemben kezdődött a második játékrész is, mint az első, újra a hazaiak léptek fel támadólag, és a 47. percben ismét megszerezték a vezetést. Erre a gólra már nem jött a gyors válasz, s bár a Felsőcsatár játékában mindvégig benne volt gólszerzés lehetősége, ez végül elmaradt. Kissé erőteljesebb támadójátékkal meg lehetett volna szerezni legalább az egyik pontot.

Harminc forduló után – hét győzelemmel, öt döntetlennel és tizennyolc vereséggel, huszonhat szerzett ponttal – a Felsőcsatár a 13. helyen fejezte be a küzdelmeket. Emlékeztetőül: 2016-ban a csapat a tizenegyedik helyen zárta a bajnokságot, három pozícióval előbbre, mint 2015-ben. Az egy évvel ezelőtti statisztika: tíz győzelem, öt döntetlen és tizenöt vereség – harmincöt pont.

A házi gólkirály Schmalzl Gábor lett, aki tizennégy találatával a tizenkettedik helyet foglalja el a góllistán.

Ifi:

Tanakajdi TC-Felsőcsatári KSK 13-0 (8-0)

A fiatalok a hatodik helyen zárták a bajnokságot.

Hozzászólások

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!