Aktuális

740 ezer forint támogatást kapnak a szerházra a felsőcsatári tűzoltók

2017. június 13.

740 ezer 600 forint támogatást nyert a szerház építésére a Felsőcsatári Önkéntes Tűzoltó Egyesület a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság pályázatán. A pénz várhatóan az év második felében érkezik meg.

Országosan ötszázötvenhárom, Vas megyéből hetvenkét – köztük a felsőcsatári – önkéntes tűzoltó egyesület felelt meg a feltételeknek a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság pályázatán. Ennek segítségével különféle tűzoltóeszközökhöz és felszerelésekhez juthatnak, illetve – mint Felsőcsatár estében is – anyagi támogatást kaphatnak szertárépítésre, illetve felújításra.

Mint a katasztrófavédelem honlapján olvasható, a főigazgatóság 2017-ben összesen hatszázmillió forint támogatást tud elosztani  a Magyarországon működő önkéntes tűzoltó egyesületek között a központi költségvetés fejezeti kezelésű előirányzata terhére. Ebből százmillió forintot az önkéntes mentőszervezetek kapnak, a fennmaradó félmilliárd forint a tűzoltó egyesületekhez kerül: az önállóan beavatkozó egyesületek és a hivatásos tűzoltó-parancsnokságokkal együttműködő egyesületek pályázhattak.

Vas megyéből 72 pályázat érkezett be, ezekre a szakmai bírálatot követően valamivel több mint negyvenöt millió forintot kapnak a tűzoltó-parancsnokságokkal együttműködő önkéntes tűzoltó egyesületek. Felsőcsatárra 740 ezer 600 forint érkezik várhatóan az év második felében.

Hozzászólások

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!