Aktuális

Tanévzáró: Szabó Áron kapta a Jó tanuló, jó sportoló díjat

2017. június 20.

A Felsőcsatári Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola hétfőn megtartott tanévzáró ünnepségén adták át a Jó tanuló, jó sportoló díjat, amit az idén a hetedikes Szabó Áron érdemelt ki. Az év pedagógusa díj kitüntetettje pedig Lászlóné Jusits Anna lett.

182 tanítási nap elteltével megtartotta évzáró ünnepélyét a felsőcsatári általános iskola. Szegleti Veronika igazgató köszöntötte a megjelenteket, majd büszkén jelentette be, hogy eredményes évet zártak, ugyanis az iskola össz tanulmányi átlaga 4.09 lett, ami kifejezetten jónak mondható. A legjobb tanulmányi osztályátlag 4,6 volt, amivel a másodikosok tűntek ki. A felső tagozatosok közül pedig az ötödikesek teljesítettek a legjobban, 4,2 lett az átlaguk. Az első osztályosok magatartásban és szorgalomban is a legjobbak lettek, de a szorgalom általánosságban is jellemző volt a felsőcsatári diákságra, hiszen az év során 143 írásbeli dicséretet érdemeltek ki.

Az igazgató átadta a huszadik alkalommal meghirdetett Jó tanuló, jó sportoló díjat, amit az idén a hetedikes Szabó Áron kapott.

A 2011-ben megalapított, Az év pedagógusa díj kitüntetettje pedig a diákok, a pedagógusok és a szülők titkos szavazata alapján Lászlóné Jusits Anna tanárnő lett.

Köszöntötték a szülői szervezet elnökét, Héricsné Ódor Anitát is, aki hat éven át segítette a diákok programjainak összehangolását és a szülők együtt munkálkodását a pedagógusokkal.

Hosszan sorolta az igazgatónő azoknak a diákoknak a nevét, akik kiválóan szerepeltek a különböző tanulmányi, sport és szabadidős versenyeken, így szerezve dicsőséget iskolájuknak és persze önmaguknak. Sokan vehettek át oklevelet és könyvjutalmat kiváló tanulmányi munkájukért és példamutató magatartásukért, valamint közösségi munkájukért. A tárgyjutalmakért – köztük a cirkuszjegyekért – a KLIK-nek és az iskolai közalapítvány kuratóriumának mondott köszönetet. Utóbbiból kijutott természetesen az érintett települések polgármestereinek, a szülőknek és minden támogatónak.

Szegleti Veronika külön kiemelte, hogy ez a nyár egyáltalán nem lesz eseménytelen az iskolában, hiszen az elnyert csaknem százmilliós TOP támogatásból megkezdődött, s reményeik szerint szeptemberre befejeződök a két iskolaépület energetikai korszerűsítése.

Végül elbúcsúzott a nyolcadikosoktól, akik emléklapot és sok-sok jókívánságot kaptak útravalóul a számukra utolsó általános iskolai tanévzárón.

A tanévzárón készült fotókból összeállított galériánkat itt nézheti meg.

Hozzászólások

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!