Aktuális

Még több olvasnivaló Felsőcsatáron: százöt új könyv és tucatnyi újság

2017. július 28.

Százöt új könyvvel gyarapodott a felsőcsatári bibliotéka állománya a Berzsenyi Dániel Könyvtár jóvoltából. Ez volt az idei második szállítmány. Az újságkínálat is megújult, miközben az idei évre beiratkozott olvasók száma már hatvannégy.

Horvát nyelvű könyvek, köztük ételreceptek, különféle magyar nyelvű lexikonok, gyermekeknek szóló mesék és természetesen a felnőttek részére íródott népszerű, hazai és külföldi szerzők tollából származó regények is szerepelnek a többi között abban a százöt dokumentumból álló szállítmányban, ami a felsőcsatári bibliotéka ellátójától, a Berzsenyi Dániel Könyvtártól érkezett. A januárban kapott harmincöt könyvvel együtt így az idén összesen száznegyven kiadvánnyal gyarapodott a helyi könyvtár állománya.

Közben a tavaly decemberi harmincötről hatvannégyre bővült a könyvtárba beiratkozott olvasók száma. Azaz nem csak az olvasnivaló lett több, hanem az olvasó is. Akik egyébként a megújult újságállományból is válogathatnak. A korábbi lapok mellett most már a Kiskegyed, a Kistermelők Lapja és a 168 Óra is rendszeresen forgatható a könyvtár hírlapolvasójában.

A bibliotéka egyébként változatlanul kedden délután kettő és öt, valamint pénteken délután három és hat óra között várja az olvasókat. Akik – ezt talán kevesen tudják – ingyen vehetik igénybe a könyvtár egy másik szolgáltatását: a digitális dokumentumok nyomtatását is.

Hozzászólások

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!