Aktuális

Csütörtök estig lehet jelentkezni a jövő szombati főzőversenyre

2017. július 31.

Augusztus 3-áig, azaz e hét csütörtök estig lehet jelentkezni a 12-ére, jövő szombatra meghirdetett felsőcsatári sportnapon megrendezendő főzőversenyre. A település civil szervezetei és baráti társaságai harmadik alkalommal adhatnak számot főzőtudományukról.

Ahogy azt ebben a korábbi bejegyzésünkben megírtuk, a felsőcsatári önkormányzat augusztus 12-én, jövő szombaton tartja a szokásos sportnapot. Ekkorra időzítették az immár harmadik alkalommal meghirdetett főzőversenyt is.

Változás a korábbiakhoz képest, hogy bármit lehet főzni, nem csak gulyást. Az önkormányzat “alapanyaggal”, csapatonként két kilogramm hússal (is) támogatja a főzőversenyt. Kérik, hogy a civil szervezetek és a baráti társaságok legkésőbb augusztus 3-áig, csütörtökig jelezzék a részvételi szándékukat a polgármesternél a 30/755-4810-es telefonszámon, hogy a szükséges húsmennyiséget időben meg lehessen rendelni.

A jelentkező csapatok természetesen bármilyen egyéb hozzávalóval kiegészíthetik a kapott húst attól függően, hogy milyen étel megfőzésével próbálkoznak. Arra azonban mindenkinek érdemes odafigyelni, hogy a sportpálya mellett délután 3 órakor kezdődik a főzés, s az ételeknek legkésőbb este 6 óráig el kell készülniük, hogy a zsűri munkához láthasson, és az eredményeket hét óra után ki lehessen hirdetni.

A résztvevők – és persze a legjobb helyezettek – oklevelet kapnak.

Még egy megjegyzés: főzőalkalmatosságokról maguknak a csapatoknak kell gondoskodniuk, ám tűzifa lesz a helyszínen.

Hozzászólások

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!