Aktuális

Négyszázezer forint értékű vashulladék a felsőcsatári tűzoltóknak

2017. augusztus 3.

A falu lakóinak felajánlásaiból mintegy négyszázezer forint értékű vashulladékot gyűjtöttek össze a Felsőcsatári Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai. A pénzt a tűzoltóautók garázsának építésére használják fel.

Nem most először számíthattak a felsőcsatári önkéntes tűzoltók a falu lakóinak segítőkészségére. Tavaly tavasszal jótékony céllal rendeztek tűzoltó bált a kultúrházban, amikor is támogatói belépőjegyekből, a tombolából és adományokból összesen mintegy 340 ezer forint gyűlt össze. A pénzt már akkor a tervezett garázs építésére tették félre.

Időközben elérhető közelségbe került a garázs megépítése, aminek a költségeihez az egyesület egyébként központi forrást is kapott. Pályázat útján a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságtól 740 ezer forint támogatás érkezik ugyanerre a célra.

A beruházás költségeinek fedezetéhez most vasgyűjtési akciót hirdettek a faluban. A felajánlások nyomán összesen 8,2 tonna lemezt és 2,5 tonna vasat sikerült összegyűjteni, amelynek az értéke meghaladja a 400 ezer forintot.

A napokban szórólapot juttattak el az egyesület tagjai a felajánlókhoz, amiben külön is megköszönték a támogatást.

Mindezzel együtt remény van arra, hogy még az idén tető alá tudják hozni a régóta tervezett garázst.

Hozzászólások

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!