Aktuális

Augusztus 25-éig lehet igényelni az iskolakezdési támogatást

2017. augusztus 15.

A szülők iskolakezdési terheinek enyhítése érdekében beiskolázási támogatással segít a felsőcsatári önkormányzat. A kérelmet augusztus 25-éig lehet beadni a helyi önkormányzati hivatalban, a megítélt támogatási összeget szeptember elején kifizetik.

Felsőcsatár Község Önkormányzata Képviselő-testületének a szociális ellátásokról szóló – 2/2015. (II. 28.) számú – rendeletének értelmében évente egy alkalommal beiskolázási támogatás kerül kifizetésre a községben lakóhellyel rendelkező, Magyarországon tanulmányokat folytató általános, közép-, illetve felsőfokú oktatási intézmény nappali tagozatán tanulók részére, a szülők iskolakezdési anyagi terheinek enyhítésére.

A támogatás összege: 10.000 forint.

Az iskolakezdési támogatást kérelem alapján lehet igényelni és 1 havi nettó jövedelem igazolása ellenében adható. Az egy főre jutó nettó jövedelem határa az önkormányzati rendelet alapján:

  • családos esetén a nyugdíjminimum 400 százaléka, ami jelenleg 114.000,- Ft/fő,
  • gyermekét egyedül nevelő szülő esetén 500 százaléka, ami jelenleg 142.500,- Ft/fő.

A jogosultság vizsgálatához a következőket kell beadni:

  • kérelemnyomtatványt (igényelni a Toronyi Közös Önkormányzati Hivatalban ügyfélfogadási időben és a Felsőcsatári Önkormányzati Hivatalban (8 és 12 óra között) lehet, vagy a felsocsatar.hu honlapról letölthető),
  • általános iskolai tanulók és középiskolások iskolalátogatási igazolását a 2017/2018. tanévről (kivéve a felsőcsatári általános iskolában tanulók),
  • felsőfokú tanulmányokat folytatók jogviszony igazolását,
  • jövedelemigazolásokat (munkáltatói igazolás – hiányában augusztus havi bankszámla kivonatot -, nyugdíjról igazolás, családi pótlék, gyermekgondozási támogatások, stb.).

Az átvételnél be kell mutatni:

  • személyi igazolványt, lakcímkártyát.

A kifizetésre a Felsőcsatári Önkormányzati Hivatalban (Felsőcsatár, Petőfi u. 74.) kerül sor:

A kérelem benyújtásának határideje: 2017. augusztus 25.

(Az iskola igazolását a támogatás átvételkor is oda lehet adni).

Az iskolakezdési támogatás átvehető: 2017. szeptember 6-ától (szerda) 2017. szeptember 13-ig (szerda) a hivatal nyitvatartási ideje alatt (8-12).

A kérelem nyomtatványt itt lehet letölteni:

Kérelem települési támogatás (beiskolázási támogatás) igénybevételéhez

Hozzászólások

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!