Aktuális

Október 7-én lesz a szüreti felvonulás Felsőcsatáron

2017. szeptember 19.

Egy év kihagyás után ismét lesz szüreti felvonulás Felsőcsatáron. Október 7-én, szombaton várják a szervezők az érdeklődőket a komoly hagyományokkal rendelkező rendezvényre. A felvonulás 3 órakor kezdődik.

Amint a kihelyezett plakátokon is olvasható, közhírré tétetik, hogy eljött a szüret, vele a szüreti felvonulás ideje, ami az idén október 7-én, szombaton lesz Felsőcsatáron. A szervező Četarska Mladina Kulturális Egyesület ezért felszólít mindenkit, hogy azon a nevezetes napon délután 3 órára teljen le a munkaideje, s minden érzékszervével a szüreti felvonulásra koncentráljon, ami a kultúrháztól indulva a szokásos útvonalon halad.

Vonuljon hát mindenki, traktoron, biciklin vagy gyalog, de a végén azt ne mondja, hogy a lába sajog – olvasható az újabb felszólítás. A menet, amit a szentgotthárdi fúvószenekar vezet, az önkormányzati hivatalnál, az Arany János utca elején, valamint az italboltnál mindenképpen megáll egy rövid időre, hogy a fellépők bemutathassák alkalomhoz illő műsorukat.

Hogy kik ők?

A Senior Néptáncegyüttes Körmendről, az Őri Banda citeracsoport Felsőőrről, valamint a Rozmaring Énekkar és a színjátszó csoport Felsőcsatárról.

Meghirdették a legügyesebb borász versenyt, ezen kívül lesz mustivó verseny gyermekeknek és fröccsivó verseny szigorúan 18 éven felülieknek. Egyébként Felsőcsatáron ezen alkalomkor – a felvonulás ideje alatt és azután is – tilos a vízfogyasztás – ahogy erre a plakát is figyelmeztet.

A résztvevők este a horvátzsidányi Šetnja tamburazenekar zenéjére táncolhatnak.

Hozzászólások

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!