Aktuális

Elismerő oklevelet kaptak a felsőcsatári tűzoltók a nardai mentésért

2017. október 6.

Emléklapokat adtak át a Megyeházán azoknak az önkéntes tűzoltó egyesületeknek, köztük a felsőcsatárinak, amelyek segédkeztek az augusztus 10-ei rendkívüli időjárás okozta viharkárok felszámolásában.

Augusztus 10-én éjjel érkezett az az időjárási ciklon, amely Vas és Zala megyében okozott viharkárokat. Az orkán erejű szél fákat csavart ki, villanyoszlopokat tört ketté, épületeket rongált meg. A káresemények felszámolásának három napján hatszáz esetben kellett kivonulniuk a készenléti tűzoltó egységeknek. A mentésből a megyében működő önkéntes tűzoltó egyesületek bőven kivették a részüket. Ők is több száz helyszínen segédkeztek a kármentésben. Az ő munkájukat ismerték el a Megyeházán megtartott ünnepség keretein belül – számolt be a katasztrófavédelem honlapja.

Harangozó Bertalan, kormánymegbízott, a megyei védelmi bizottság elnöke köszöntőjében elmondta: Vas megyében különös értéket jelent, hogy nyolcvanhárom önkéntes tűzoltó egyesület kötött együttműködési megállapodást a katasztrófavédelmi igazgatósággal, és tevőlegesen is beavatkoznak káresemények felszámolásában településeiken és azon túl is, ha szükség van rájuk. Ez a nagyszámú tűzoltó egyesület országosan is kiemelkedő és jelentős erőt képvisel. Hangsúlyozta, hogy az egyesületek tagsága civil foglalkozása mellett vállalta a szolgálatot a közösség megóvása érdekében, s ezzel példát mutat a társadalomnak és szemlélteti az összetartozás erejét.

A felsőcsatári önkéntes egység tagjai Nardára mentek segíteni. Ennek során ideiglenesen helyreállítottak egy tetőt, amit a villám által leborított kémény rongált meg. A feladataik közé tartozott a kis-nardai buszfordulóban kidőlt fák feldarabolása, eltávolítása az útról.

A nardai viharról itt írtunk bővebben.

A felsőcsatári tűzoltóknak szóló emléklapot Biroczki Zoltán parancsnok vette át Harangozó Bertalantól.

Hozzászólások

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!