Aktuális

Díjazták a szüreti felvonuláson a legjobb jelmezt, traktort és borászt

2017. október 10.

Krancz Tibor és felesége nyerte Felsőcsatáron a szüreti jelmezversenyt, a tűzoltó egyesület díszítette fel a legötletesebben a traktort, míg Pezenhoffer Antalné, Rózsa lett az idei legjobb borász. A mustivó verseny legjobbja Jacsev Menyhért, fröccsivásban pedig Agg Áron győzött.

Utólag érdemes elgondolkodni azon: talán nem is olyan nagy baj, hogy tavaly elmaradt Felsőcsatáron a szüreti felvonulás, hiszen – lehetséges, hogy éppen ezért – az idén a szokottnál is nagyobb volt a készülődés, a lelkesedés, a résztvevők, köztük a felvonulók és az érdeklődők száma. És a színvonallal se lehetett senkinek problémája, beleértve az egyes műsorszámokat és persze minden egyebet, ami együtt jár egy ilyen nagy érdeklődéssel kísért eseménnyel.

Dobszóval indította a kisbíró a forgatagot kevéssel három óra után a kultúrháznál, majd a felvonulást szervező Četarska Mladina Kulturális Egyesület nevében Cseri Bertalan, a faluvezetés részéről pedig Kratochvill Attila polgármester köszöntötte a felvonulókat és a vendégeket. A menet élén az idén is a szentgotthárdi fúvószenekar haladt, pattogó ritmusú számaikra vonultak végig a falun a “szüretelők”. Nem kevés, összesen tíz feldíszített jármű haladt a sorban, egy kivétellel valamennyit helyi szervezetek, baráti társaságok tették alkalmassá arra, hogy a zsűri kiválassza közülük a legötletesebb kreációt. Az idén ezt a címet az önkéntes tűzoltó egyesület járműve, traktora nyerte el. Szőlőfürtöket viszont alig-alig láttunk a feldíszített járműveken, ami nem is csoda, hiszen a legtöbben már korábban leszüretelték az idei termést. Borból viszont volt bőven, sokan kínálták menet közben a nedűt, ami tovább fokozta a hangulatot.

Ötletekből nem volt hiány a jelmezek tekintetében se. Ezt a versenyt a Krancz házaspár nyerte, akik csecsemőnek öltözve tűntek fel a forgatagban. És ne felejtsük el megemlíteni azt se, hogy nagyon sok ház előtt láthattak a felvonulók őszi, illetve szüreti installációkat, amik tovább színesítették a falut, a délutáni programokat.

Az önkormányzati hivatal előtt és a hegy bejáratánál az idén is nagyon színvonalas és hangulatos programoknak tapsolhattak a falubeliek és a vendégek. Érdemes külön is kiemelni az óvodások maskarás műsorát, ami nagy tetszést aratott. A Pezi fogadónál is megállt a menet egy rövid kínálásra, aztán folytatta útját egészen az italboltig. Addigra be is esteledett, így csakhamar kezdetét vehette a szüreti bál.

Az idén megválasztották a község legjobb borászát, a megtisztelő címet Pezenhoffer Antalné, Rózsa kapta. A mustivó verseny legjobbja Jacsev Menyhért lett, míg fröccsivásban Agg Áron végzett az első helyen.

A szüreti felvonuláson készült képekből összeállított galériánkat egy nap alatt több mint háromszázan nézték meg, ami azt mutatja, hogy így utólag is nagy érdeklődés övezi a szombati mulatságot. Ha Ön is kíváncsi a fotókra, ide kattintson!

Hozzászólások

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!