Aktuális

Osztályról osztályra, majd az oviban is jártak Meseország nagykövetei

2017. október 17.

A Felsőcsatári Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola alsó tagozatának valamennyi osztályát, majd pedig az óvodásokat is meglátogatták a magyar népmese napján Meseország nagykövetei, hogy megörvendeztessék a gyerekeket egy-egy nagyszerű történettel.

A magyar népmese napján minden évben megemlékeznek a felsőcsatári általános iskolában a magyar népmesék szerelmeséről, Benedek Elekről és varázslatos kincseinkről, a népmesékről. Ilyenkor – ahogy az idén is – felkerekednek Meseország nagykövetei, hogy osztályról osztályra járva egy-egy mesével varázsolják el az intézmény legfiatalabb diákjait.

Útjuk az idén az óvodába is elvezetett, ahol nagy-nagy kíváncsisággal várták a legkisebbek, hogy mi minden kerül elő a tarisznyájukból. Nem is csalódtak, hiszen volt ott minden: mosolygó alma, szóló szőlő, csengő barack, no meg beszélő kakas, medve, oroszlán és persze mese, mese minden mennyiségben. A végén még a jó öreg diavetítőt is beüzemelték, hogy a képek segítségével még közelebb vigyék a kicsikhez a mesék varázslatos világát. Akik pedig jól válaszoltak a nagykövetek kérdéseire, aranytallér csokit kaptak jutalmul.

Hozzászólások

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!