Aktuális

A felsőcsatári iskolások megemlékezése október 23-áról

2017. október 20.

Ünnepi műsorral emlékeztek meg az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulójáról pénteken reggel a helyi kultúrházban a Felsőcsatári Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola diákjai.

Ünneplőbe öltözve érkeztek iskolába pénteken reggel a Felsőcsatári Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola diákjai és pedagógusai. A tanítási nap ezúttal a kultúrházba kezdődött, ahol ünnepi műsorral emlékeztek meg az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulójáról.

Az intézmény énekkarának és színjátszó csoportjának tagjai egy erre az alkalomra készült jelenet előadásával “mesélték el” a diáktársaknak, mit ünneplünk október 23-án, hogyan fejlődött ki 1956-ban ezen a napon a budapesti diákok békés tün­te­té­séből a 20. századi magyar történelem egyik legmeghatározóbb eseménye, ami a fegyveres felkelők ellenállásának felmorzsolásával november 10-én feje­ződött be.

A sajátos történelemóra színpadi kellékei közül ezúttal se hiányzott az azóta az 1956-os forradalom jelképévé vált, az ország akkori címerétől megfosztott lyukas zászló. A történet szereplői méltán kaptak tapsot az előadásukat nagy figyelemmel kísérő diáktársaktól.

Az ünnepségről készült képgalériát itt lehet megnézni.

Hozzászólások

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!