Aktuális

A községi könyvtárba látogattak a felsőcsatári óvodások

2017. november 3.

A községi könyvtárral ismerkedtek pénteken délelőtt a felsőcsatári óvodások. A foglalkozás során – játékos formában – mesekönyveket kölcsönöztek, a legügyesebbek pedig rajzokat is készítettek a kiválasztott kötetek alapján.

Az óvodások közül a legtöbben életükben most először jártak nyilvános könyvtárban, bár volt közöttük olyan is – például Kata -, aki elmondása szerint egyszer megfordult már a felsőcsatári bibliotékában, sőt: az édesanyjával kölcsönöztek is onnan mesekönyveket. Mások arról számoltak be, hogy a nardai könyvtárat már ismerik.

A kicsik élénk figyelemmel hallgatták Burkon László könyvtáros beszámolóját arról, hogy több mint ezer könyv közül lehet választani a felsőcsatári könyvtárban, ahol a felnőtteknek szóló kötetek mellett az óvodások is bőven találhatnak maguknak mesekönyveket – még horvát nyelvűeket is.

Ezek között keresgélve aztán minden óvodás ki is kölcsönzött magának egy-egy kötetet. Mindegyiket végiglapozták, majd le is rajzolták, hogy mi tetszett nekik a legjobban a kiválasztott mesekönyvben. Közben a könyvtár játékait is kipróbálták az ovisok, akik a foglalkozás végén megígérték, hogy otthon elbeszélik majd a szüleiknek, mi mindent láttak, és buzdítják is a családtagokat, hogy iratkozzanak be a rendszeres olvasók közé.

Hozzászólások

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!