Aktuális

Harmincnégy helyre jutott az idén a szociális célú tűzifából

2017. december 7.

Befejeződött Felsőcsatáron az idei télre segítségként adott, szociális célú tűzifa kiszállítása az arra jogosult családokhoz, személyekhez. Összesen harmincnégy helyre jutott egy, illetve két köbméter fa, amit rászorultság alapján határozott meg a képviselő-testület.

Felsőcsatár Község Önkormányzata 480 ezer 60 forint vissza nem térítendő egyszeri támogatást nyert a Belügyminisztérium pályázatán szociális célú tűzifa vásárlására. Az így rendelkezésre állt mennyiség összesen 27 köbméter. A képviselő-testület döntése alapján a település költségvetésének terhére további 33 köbméter tűzifát vásároltak, így összesen hatvan köbméter elosztásáról döntött a helyhatóság a november 28-áig benyújtott kérelmek alapján, rászorultság szerint meghatározva a kiszállítandó mennyiséget.

Összesen harmincöt kérelem érkezett elbírálásra, közülük egy nem felelt meg a feltételeknek, így harmincnégy család, illetve egyedülálló személy kapott ily módon segítséget ahhoz, hogy mindenkinek rendelkezésére álljon a téli tüzelő.

A hét első három napján ki is szállították az érintetteknek a megítélt famennyiséget. Ahová be tudott járni a teherautó, ott az udvaron, máshol a bejárat előtt pakolták le a tüzelőt.

 

Hozzászólások

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!