Aktuális

Az osztálykasszákat gyarapította a papírgyűjtés bevétele

2018. január 3.

Ezúttal is kitettek magukért a felsőcsatári iskolások – és a szüleik -, több tonna hulladék papírt hordtak össze hét településről az őszi gyűjtési akció során. A legnagyobb mennyiséget a 4. osztályosok gyűjtötték: közel 4 tonnányit mértek le.

Hét településen, Náraiban, Pornóapátiban, Horvátlövőn, Vaskeresztesen, Felsőcsatáron, Nardán és Bucsuban gyűjtötték a papírhulladékot a felsőcsatári iskolások az őszi akció során. Természetesen a szüleik is besegítettek, így összesen több tonnányi papírt adtak le a gyűjtőhelyen.

A legnagyobb mennyiséget a 4. osztályosok gyűjtötték, csaknem 4 tonnányit mértek le. Az egy tanulóra jutó legnagyobb tömegű papírt pedig a nyolcadikosok szedték össze, személyenként 295 kilogrammot.

A legtöbb papírt Gráczer Flóra 4. és Gráczer Fanni 8. osztályos tanulók gyűjtötték: 1143-1143 kg-ot. Kartonból pedig a negyedikes Kovács Adrián és a nyolcadikos Kovács Levente adta át a legnagyobb mennyiséget, 205-205 kilogrammot.

A papírgyűjtésből befolyt pénz az osztálykasszákat gyarapította. Tervezik, hogy tavasszal is hirdetnek majd hasonló akciót.

Hozzászólások

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!