Aktuális

Hétszázan mulattak a szombati megyei horvát bálban (frissítve)

2018. január 29.

Mintegy hétszázan mulattak az Agora – Művelődési és Sportházban szombaton megrendezett megyei horvát bálban. A nagyszabású eseményről több megyei hírportál is képes tudósításban számolt be.

A mintegy hétszáz bálozó között ott voltak a Szombathelyen, illetve a megye nemzetiségi falvaiban élő horvátok, az érintett nemzetiségi önkormányzatok vezetői, sőt Ausztriából is érkeztek érdeklődők. Örömmel fogadta el a meghívást dr. Mladen Andrlić, a Horvát Köztársaság magyarországi nagykövete, illetve titkára, Maja Rosenzweig-Bajić, továbbá Ivan Gugan, az Országos Horvát Önkormányzat elnöke. Szombathely társadalmi életének vezetését dr. Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke, a térség országgyűlési képviselője, Harangozó Bertalan kormánymegbízott és dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere képviselte a családjával – írta a vaol.hu.

A szervezést az éves körforgásnak megfelelően az idén Felsőcsatár nemzetiségi önkormányzata vállalta – olvasható a tudósításban. Azt már mi tesszük hozzá, hogy a bál a felsőcsatári települési önkormányzat, a közös önkormányzati hivatal és sok-sok önkéntes segítő közreműködésével valósulhatott meg.

A vaol.hu képgalériája itt érhető el.

A horvátok még mindig tudják, hogyan kell megmozgatni Szombathelyet – kezdi báli tudósítását a nyugat.hu., amely szintén bőséges képgalériát készített az eseményről.

A szervezők ezúton is köszönik a támogatást, a tombolatárgyak felajánlását.

(Frissítés innen)

A 2018-as horvát bál támogatóinak felsorolása itt tekinthető meg:

A 2018-as horvát bál támogatói

A tombola főnyereményeit – és a felajánlókat – pedig itt tudja megnézni:

A 2018-as horvát bál tombola főnyereményei

Hozzászólások

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!