Aktuális

Segítenek az álláskeresőknek az elhelyezkedésben

2018. február 1.

Foglalkoztatási paktumot hoztak létre Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Vas Megyei Kormányhivatal, Vas Megye és Szombathely Város Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítványa és a Szombathelyi Képző Központ Nonprofit Kft. konzorciumi együttműködésében.

A projekt a hátrányos helyzetű célcsoportok számára nyújt az elhelyezkedés esélyét növelő képzési lehetőséget, valamint foglalkoztatást ösztönző bértámogatást. A munkaerő-piaci szolgáltatások keretében személyre szabott szolgáltatásokkal, támogatási formákkal kívánják elérni a célcsoport munkaerő-piacra való be-, illetve visszajutását.

A projekt keretében létrehozott Paktumiroda pedig a munkáltatók számára információs pontként működik. A munkatársak ingyenes szolgáltatás keretében nyújtanak segítséget a munkáltatók részére, továbbá részükre a kölcsönös bizalom kialakítása érdekében a projekt teljes időtartama alatt személyes kapcsolattartó áll rendelkezésre. Az együttműködés során összegyűjtik a munkáltatóknál felmerülő munkaerő igényeket, amelyeket a rendelkezésre álló munkaerő-kínálattal a konzorciumi partnerek segítségével hangolnak össze.

Közel 400 hátrányos helyzetű ember juthat álláshoz a mintegy 1,2 milliárd forint értékű paktumnak köszönhetően. A konzorciumi partnerek célja, hogy felkutassák a munkaerő-tartalékot, és a foglalkoztatók igényeinek megfelelő képzésben részesítsék őket.

Ez a letölthető tájékoztató az álláskeresőknek szól:

Tájékoztató álláskeresőknek

Ez pedig a munkáltatókat érdekelheti:

Tájékoztató munkáltatóknak

További információk a paktum oldalán, itt.

Szórólap a felsőcsatári könyvtárban is beszerezhető.

Hozzászólások

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!