Aktuális

Jövő szombaton lesz a Pinka extrém terepfutó verseny

2018. február 23.

Az Alpokalja Szabadidősport és Környezetvédő Egyesület március 3-án, jövő szombaton ismét megrendezi Felsőcsatáron a Pinka extrém elnevezésű terepfutó versenyt, amely egyben a Vasi Terepfutó Sorozat harmadik állomása is lesz.

Különleges kalandra hívják a terepfutás szerelmeseit. A Perfect Change-Metex’05 Vasi Terepfutó Sorozat idei 3. állomásaként az Alpokalja Szabadidősport és Környezetvédő Egyesület futóversenyt rendez a határszélen. A verseny útvonala Felsőcsatár térségében, a Pinka szurdokban, a dombtetőn álló Szűz Mária-kápolna és az avar kori sírok mellett halad Nyugat-Dunántúl legszebb fekvésű futóútvonalán, páratlan szépségű természeti látnivalók érintésével – írják a szervezők.

Öt, életkor szerint meghatározott kategóriában, nemek szerint indulhatnak majd a versenyzők két külön távon. Az egyik az Extrém elnevezésű 10 kilométeres szakasz, ahol 300 méter a szintkülönbség, míg akik a 4,5 kilométeres Szurdok szakaszt választják, azoknak csupán 125 méteres szintkülönbséget kell leküzdeniük. A szurdok-kör végén egy szakaszon kifeszített kötelek könnyítik meg a meredek domboldalon való feljutást. A célban önkiszolgáló, ingyenes büfé (a megszokott színvonalon, szendvicsekkel, süteménnyel, gyümölccsel, teával és forralt borral) gondoskodik az elvesztett energia pótlásáról.

A versenyközpont a vadregényes Erzsébet-lak lesz, ahol jelentkezni, melegedni, öltözni lehet.

A rajt délelőtt fél 11-kor lesz.

Hozzászólások

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!