Aktuális

Nőnapi ünnepséget tartottak a Felsőcsatári Nyugdíjas Klubban

2018. március 8.

A márciusi klubfoglalkozásra nagy izgalommal készültek a klub férfi tagjai, hiszen a nőnap megünneplése állt az összejövetel középpontjában. Az ünnepség szóvivője – Váradi István – az alábbi gondolatokkal üdvözölte a klub megjelent asszonyait:

„Nagyon sok szeretettel köszöntöm a kedves hölgyeket a nemzetközi nőnap alkalmából. Ez az ünnep immár több, mint egy évszázada ösztönzi megemlékezésre a férfiakat, fiúkat. Ilyenkor köszöntjük hölgyismerőseinket. Ki virággal, ki apróbb-nagyobb ajándékkal, esetleg néhány kedves szóval.

A nőkről sokan, sokféleképpen vélekednek. Költőket ihlettek, festők ecsetjei keltették életre és sok más művészeti ág hirdeti alkotásaikban a nők különlegességét, szépségét, bájait. S bár tudva lévő, hogy a női lélek érzékeny és szeretetre éhes, ezért nem csak az évnek ezen a napján kívánja a törődést, mégis boldogsággal tölti el az a kényeztetés, amelyet ezen a napon kapnak.

S elárulok végezetül egy titkot is: a nő olyan, mint egy virág. Mennél több gondoskodást és törődést kap, annál szebb és sugárzóbb.

A nőnap alkalmából egy kis összeállítással szeretnének kedveskedni a klub férfi tagjai a hölgyeknek. Fogadjátok olyan szeretettel, amilyen szeretettel és izgalommal mi előadjuk.”

A műsorban minden férfi szerepet vállalt. Nőnapi köszöntő versekkel méltatták a nők családban betöltött szerepét, a nők csodás lényét és közösen énekeltek arról, hogy „igazán csak azok boldogok, akiket szeretnek az asszonyok”.

A hölgyekkel közösen énekelték el Máté Péter Azért vannak a jó barátok című dalát. A férfiak produkcióit minden esetben nagy tapssal jutalmazták az ünnepeltek.

Az ünnepség végén a klub minden hölgytagjának egy szál gerberával kedveskedtek a fiúk. A hiányzó asszonyoknak pedig eljuttatták a tisztelet virágait.

Ezt követően terített asztal mellett vidám, kötetlen beszélgetésre került sor. Az ünnepséget Inzsöl Richárd atya is megtisztelte a jelenlétével. A nőnap ünneplése mellett Móricz Józsefné Lujzinak a névnapjáról sem feledkeztek meg és dalban nyújtottak át neki egy jelképes harangvirágot.

Váradi Istvánné, a klub titkára

Fotó: Dr. Varga Éva

Az ünnepségen készült fotókból összeállított képgalériát itt lehet megnézni.

Hozzászólások

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!