Aktuális

Térkép segíti a tájékozódást a felsőcsatári szőlőhegyen

2018. április 4.

Térképet helyezett ki a települési önkormányzat a felsőcsatári zártkert – szőlőhegy – bejáratához, feltüntetve rajta a hegyi utakat, az állandó lakosok ingatlanjait és a főbb látnivalókat, köztük a Mária-kápolnát.

Többen jelezték a legutóbbi felsőcsatári közmeghallgatáson, hogy néha még a helyiek számára is gondot okoz az eligazodás a szőlőhegyen, nem beszélve az idegenekről. Ha pedig valakihez mentőt vagy más segítséget kell hívni, félő, hogy térkép nélkül nehezen vagy nem találják meg az illetőt.

Kratochvill Attila polgármester akkor megígérte, hogy tavaszra készíttet az önkormányzat egy nagy méretű térképet, amin minden fontos információt szerepeltetnek. A térkép nemrég elkészült, ki is helyezték a hegy bejáratához.

A zártkerti utaknak nincs hivatalos elnevezésük, így a hegyen élő állandó lakosok egy-egy számot kaptak, illetve hegyrajzi szám feltüntetésével szerepelnek, ami alapján beazonosítható az ingatlanjuk. Jelenleg egyébként 23 bejelentett állandó lakosa van a zártkertnek, de valószínűleg ennél többen laknak ott életvitelszerűen. Egyelőre azoknak a neve olvasható a térképen, akik szerepelnek az önkormányzat nyilvántartásában.

A kápolna és a gyermeküdülő megközelítése is könnyebb lesz ezentúl a térkép alapján.

Hozzászólások

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!