Aktuális

Verses, mesés programok az iskolában a költészet napján

2018. április 11.

Versek és mesék minden mennyiségben – röviden így lehet jellemezni a Felsőcsatári Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola szerdai, költészet napi programjait, amelyek egy részén – rendhagyó módon – ezúttal a helyi óvodások is részt vettek.

Három nyelven, magyarul, horvátul és németül hirdette napok óta a plakát a felsőcsatári iskolában, hogy az idén is sokszínű programmal örvendeztetik meg a diákságot a versünnepen, a költészet napján, ami egyébként minden évben kiemelkedő jelentőségű esemény az intézmény életében. Részben azért, mert a vállalkozó kedvű versmondók ilyenkor mérhetik össze a tudásukat a szavalóversenyen, másrészt pedig a tanulók olyan személyiségekkel ismerhetnek meg közelebbről is, akik régóta és közismerten elkötelezett hívei a verseknek, a meséknek, ráadásul rendkívül közvetlen és élvezetes módon tudják átadni a hallgatóságnak az irodalom iránti rajongásukat.

Csider Sándor költő, népművelő, főiskolai docens, több könyv szerzője például csaknem két órás játékos foglalkozás keretében tette vonzóvá a verseket még azok számára is, akik az átlagnál talán ritkábban veszik le a polcról a költeményeket tartalmazó köteteket.

Baksa Eszter, az Őrség mesemondójának rendhagyó “órája” pedig azért is volt nagyon-nagyon élvezhető az óvodások és a kisiskolások számára is, mert a hétköznapi életből vett “alapanyag” segítségével mutatta be, hogyan épült be egykor a szájról szájra terjedő “irodalom”, benne a “költészet” az egyszerű emberek élményvilágába.

Délre aztán az is kiderült, kik voltak ezen a napon a legjobb versmondók. Íme:

1-2. évfolyam:

1. helyezett – Kolonovits Alíz
2. helyezett – Horváth Hunor
3. helyezett – Czeglédi Eszter
Különdíjas – Kovács Dániel

3-4. évfolyam:

1. helyezett – Taschler Marcell
2. helyezett – Feigl Iringó
3. helyezett – Kiss Patrik
Különdíjas – Gráczer Flóra Patrícia

5-6. évfolyam:

1. helyezett – Enger Márton Péter
2. helyezett – Melczer Ádám
3. helyezett – Éder Korina Mária
Különdíjas – Georgoudis Alexandros
Különdíjas – Mesterházy Mihály

7-8. évfolyam:

1. helyezett – Fekete Benedek
2. helyezett – Gráczer Fanni Petra
3. helyezett – Kiss Eliza Rita
Különdíjas – Moór Mirtill Regina

Hozzászólások

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!