Aktuális

Májusfát állítanak, tábortüzet gyújtanak a tűzoltók

2018. április 18.

Májusfaállításra és tábortűz melletti kellemes időtöltésre várják a felsőcsatári önkéntes tűzoltók a település lakosságát április 30-án, hétfőn este hét órára a készülő tűzoltó garázsnál.

Májusfaállítás a korábbi években is volt Felsőcsatáron, a legények rendszerint a Pezi fogadó és az italbolt elé szokták földbe ásni a feldíszített fenyőket. Ez a hagyomány újulhat meg az idén a településen az önkéntes tűzoltó egyesület tagjainak jóvoltából.

Ezzel részben az szándéka az egyesületnek, hogy megmutassák, hol is tart éppen a készülő tűzoltó garázs építése, másrészt alkalmat kínálnak arra is, hogy kellemes órákat töltsenek együtt a falu lakói.

A lényeg tehát, hogy április 30-án, hétfőn este hétre mindenkit szeretettel várnak az épülő garázshoz, ahol felállítják a májusfát, majd tábortüzet gyújtanak. Mindez, továbbá a kitelepült büfé, a nyársra tűzött szalonna és a “meglepetésként” otthonról hozott finom pogácsa vagy más sós sütemény kellő hátteret kínál a kellemes szórakozáshoz. Legyenek ott minél többen!

Hozzászólások

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!