Aktuális

Az idén a tűzoltók is állítottak májusfát Felsőcsatáron

2018. május 2.

Háromra nőtt a májusfák száma az idén Felsőcsatáron. Míg a korábbi években csak az italbolt és a fogadó előtt lehetett látni hasonlót, az idén a tűzoltók épülő garázsa előtt is magasodik egy májusfa.

Májusfaállításra és tábortűz melletti kellemes időtöltésre várták a felsőcsatári önkéntes tűzoltók a település lakosságát április 30-án, hétfőn este hét órára a készülő tűzoltó garázsnál. Talán az osztrák községekben ma is élő hagyományt szerették volna átvenni a felsőcsatári tűzoltók, amikor meghirdették a májusfaállító akciójukat, amit egy kis közösségi eszem-iszommal is kiegészítettek.

Jöttek is a lányok és az asszonyok, hogy felkössék a szalagokat a hatalmas májusfa koronájára, no meg a pezsgőt, amit majd a fa kidöntésekor lehet elfogyasztani. Aztán jöttek a markos legények – szükség is volt minden erejükre, hiszen a nagyra nőtt fenyő csak többszöri próbálkozás után került végül a helyére.

Addigra persze megérkezett a sör is, s bár a nagy szél miatt a tervezett máglyagyújtás és tábortűz elmaradt, egy kisebb tűznél azért lehetett szalonnát sütni. Voltak, akik inkább a gulyásból falatoztak. Egy biztos: aki eljött a rendezvényre, jól érezte magát. S lám, itt egy újabb sikeres kezdeményezés arra, hogy a falu lakói egy kicsit kizökkenjenek a mindennapokból, és kellemes perceket, órákat töltsenek el együtt.

A májusfaállítás képeit itt tudja megnézni.

Fotó: Kopácsi Anita

Hozzászólások

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!