Aktuális

Egy interaktív toronnyal “érkezett” az új természetvédelmi őr

2018. május 17.

Új természetvédelmi őr kezdte meg a munkáját Felsőcsatáron, illetve a Pinka mentén Tóth Mihály személyében. Nem érkezett üres kézzel, egy, a Pinka Natura 2000 területet bemutató interaktív tornyot hozott magával, aminek ezentúl a kultúrház klubja ad helyet.

Tóth Mihály az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóságának természetvédelmi területfelügyelőjeként látja el a feladatát a Pinka mentén, így Felsőcsatáron is. A természetvédelemmel és más, ehhez hasonló kérdésekkel, információkkal a + 36/30/655-0324-es telefonszámon lehet őt hívni.

És akkor kicsit bővebben arról a bizonyos interaktív toronyról, ami a felsőcsatári kultúrház klubjában kapott helyet:

A tájékoztató torony része a Vas megyei Natura 2000 területeket bemutatni hívatott hálózatnak. Összesen 18 helyszínen helyeznek ki ilyen interaktív tornyokat, köztük Körmenden, Sárváron, Kőszegen, Sitkén. Minden torony egyedi, azt a Natura 2000 területet mutatja be röviden, ahol kihelyezték, így Felsőcsatáron a Pinka Natura 2000 területet.

A tornyok tartalmaznak egy-egy beépített képernyőt, amelyen keresztül több rövid, 2-3 perces videót lehet megtekinteni. Ezeken a filmeken az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóságának munkatársai beszélnek a Natura 2000 területek értékeiről és azok megőrzéséről. A videók minden torony esetében ugyanazok, nem specifikusak, tehát általános érvényűek minden területre.

A felsőcsatári klubban elhelyezett interaktív tornyot, illetve a beépített monitoron látható filmeket a ház nyitva tartási idejében bárki megtekintheti.

Hozzászólások

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!