Aktuális

850 ezer forint pályázati támogatást nyertek a felsőcsatári tűzoltók

2018. május 31.

Kis híján 850 ezer forint pályázati támogatáshoz jutott a Felsőcsatári Önkéntes Tűzoltó Testület. A pénzt az épülő tároló vasszerkezetének gyártására, helyszíni felállítására használhatják fel.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a közreműködő Magyar Tűzoltó Szövetséggel közösen pályázatot írt ki az önkéntes tűzoltó egyesületek tűzoltási, műszaki mentési, ifjúság nevelési és hagyományőrzési tevékenységéhez kapcsolódó működési és felhalmozási költségek finanszírozására, műszaki-technikai és informatikai fejlesztésére, valamint az önkéntes tűzoltók oktatásának támogatására.

A pályázat a hivatásos tűzoltóságokkal együttműködési megállapodást kötött önkéntes tűzoltó egyesületek szaktevékenységét, társadalmi szerepvállalásának segítését szolgálja. A pályázat célja az önkéntes tűzoltó egyesületek működéséhez, felszereltségük javításához, az önkéntes tűzoltók szakmai képzéséhez, valamint szertár építéshez, felújításhoz való hozzájárulás a vállalt feladatokhoz kapcsolódóan.

A Felsőcsatári Önkéntes Tűzoltó Testület ezen a pályázaton nyert el 849 ezer 860 forint összegű támogatást, amit az épülő tárolóhoz szükséges vasszerkezet gyártásának, helyszíni felállításának finanszírozására használhat fel – tájékoztatott Biroczki Zoltán parancsnok.

Hozzászólások

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!